Kauwgom verwijderen uit kleding

Het gebeurd bij bijna iedereen weleens dat er kauwgom vastgeplakt zit aan een kledingstuk. Misschien bent u ooit wel eens op een kauwgom gaan zitten of bent u per ongeluk met uw mouw op kauwgom gaan leunen of misschien heeft zelfs een kind het per ongeluk op uw kleding geplakt. Ook veel kinderen krijgen het voor elkaar om thuis te komen met kauwgom aan een kledingstuk.

Kauwgom kan lekker zijn, maar is behoorlijk vervelend wanneer het op een kledingstuk zit vastgeplakt. Een kledingstuk weggooien is zonde, maar hoe kan u kauwgom verwijderen uit kleding?

Kauwgom verwijderen uit kleding: Hoe?

Net als bij kauwgom op een tapijt kunt u ook kauwgom uit kleding verwijderen door middel van ijsblokjes. Met kleding is kauwgom verwijderen makkelijker dan met tapijt, want u kunt de meeste kledingstukken gemakkelijk in een vriezer leggen. Kleding is namelijk een stuk kleiner in formaat dan een tapijt. Na enkele uren in de diepvries zal de kauwgom gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Doe dit wel voorzichtig, want u wilt niet uw kleding beschadigen. In plaats van de diepvries of ijsblokjes zijn er ook spuitbussen die koelte spuiten. Kauwgom wordt dan binnen enkele seconden tot minuten bevroren.

Ook kunt u kauwgom verwijderen uit kleding met pindakaas of met boter. De meeste mensen zweren bij de diepvriesmethode, maar er zijn er ook veel die betere resultaten zien met kauwgom verwijderen met pindakaas of met een klontje boter. Een beetje pindakaas of boter smeren op de kauwgom. Een risico bestaat misschien dat er vetvlekken achtergelaten worden op de kleding, maar vele ervaringen zeggen dat ook deze vlekken eruit zijn gegaan.

Kauwgom verwijderen uit kleding (textiel) kan ook met een doekje ether, aceton of thinner. Gebruik dit niet met overdaad en lees ook de informatie van de kledingstuk en de gebruikte methode. Tot slot kan kauwgom uit kleding worden verwijderd met azijn.

Ons advies is om goed te kijken om watvoor soort kledingstuk het betreft. Kauwgom verwijderen met een nachtje diepvries wordt veelal gezien als de beste methode, maar anderen zweren het weer bij de andere methodes. Wij willen u erop wijzen dat elke methode van kauwgom verwijderen schade kan (met nadruk op kan) leveren aan de kledingstuk. Daartegenover is er natuurlijk al schade door de kauwgom zelf. Mocht u niet het risico willen lopen, dan kunt u ook het kledingstuk naar een stomerij brengen.

 

Comments are closed.